06/11/2017

Vrijwilligerswerk vzw Belgambia in Madiana, Gambia

William Shakespeare zei ooit "The World is your Oyster". Jammer dat hij nooit zou beseffen welke impact deze zin op de latere Middenschool De Moerbei zou hebben. Toen Juulke Lodens en Sylvain De Corte hun vzw Belgambialink op onze school kwamen voorstellen, waren sommigen onder ons onmiddellijk geïnteresseerd. Toen de vraag kwam wie aan dit vrijwilligersproject wou deelnemen en/of helpen, stond Moerbeke-Waas op zijn kop. Een container werd vol spullen geladen en heel wat vrijwilligers boden zich aan om in de herfstvakantie mee te gaan naar Madiana in Gambia.

Wat bleek? Buiten de vzw en een gouden hart hadden heel wat deelnemers nog een gemeenschappelijke noemer: Middenschool De Moerbei. Van de 20 mensen die naar Gambia meereisden, waren er maar liefst 12 die lesgeven, hebben lesgegeven of leerling zijn geweest op onze middenschool. Het bewijs dat men niet in een grootstad moet wonen of groot moet zijn om te kunnen meetellen in deze wereld. Het hart op de juiste plaats hebben betekent nog zo veel.

"Een druppel op een hete plaat", horen we veel zeggen. Dat mag dan wel zijn, maar wij zijn bijzonder fier deze hete druppel te mogen zijn!

Het besef dat je zo veel betekent voor de mensen ter plaatse en wel degelijk een verschil kunt maken, geeft een onbeschrijflijk gevoel. We kunnen het iedereen aanraden, want Gambia mag dan wel deel uitmaken van "The Smiling Coast of Africa", jij gaat huiswaarts met de grootste glimlach, een hart vol vreugde, een dagboek vol verhalen, een smartphone vol foto's, maar vooral een ongelooflijk gevoel en een drang om zo snel mogelijk nog meer te kunnen betekenen.

Vandaar onze school heeft besloten een project te wijden aan Gambia. Ook een azaleaverkoop zou het spaarpotje van Belgambialink moeten helpen vullen.

Je ziet, we zitten boordevol ideeën en enthousiasme!

Wordt vervolgd ...

A la ma tinyang na kaira la!
(Ik wens je een fijne dag!)

Foto's