20/12/2018

Project Hogent 'Hatsjie' en 'Ik ben ik, ik ben oké'

Donderdag kregen de leerlingen van de 1ste graad een themadag voorgeschoteld door enkele studenten uit de leerkrachtenopleiding van de Hogeschool Gent.

Het thema van de dag was gezondheid en hieraan waren enkele workshops gelinkt. In de voormiddag draaiden de workshops rond lichamelijke beperking, zelfbeeld, milieu en een gezonde levensstijl. In deze actieve werkgroepen moesten de leerlingen onder andere een parcours afleggen, een quiz oplossen of creatief omgaan met afval.

In de namiddag stonden dan enkele kleinere activiteiten op de agenda. De leerlingen moesten in kleine groepjes elke activiteit voltooien. Via een doorschuifsysteem konden ze elke workshop afleggen en werden ze geconfronteerd met verschillende problemen die opgelost moesten worden. Dit kon gaan van een interactieve yogasessie tot een bottle flip contest of een pingpongspel over goede doelen.

Na elke sessie kreeg de groep waarin de leerlingen waren verdeeld een stempel. Met elke stempel die ze hadden verdiend konden ze een woord vormen. Het woord vormde een plaats waar de leerlingen naartoe moesten gaan en waar hun beloning lag te wachten. De beloning was een appel of kiwi.

Foto's