29/11/2019

Vandaag is rood... de kleur van onze school #Rode Neuzendag

Op 29 november is het Rode Neuzen Dag en vieren we allemaal samen feest. En dat doen we natuurlijk in het rood! Leerlingen en personeel trokken rode broeken, rokken, kleedjes, jassen, mutsen, sjaals,... uit de kast. Ze kleurden wangen, lippen en/of vingernagels rood. De rode loper werd uitgerold en de school kleurde zoveel mogelijk rood. 

Rode Neuzen Dag is een dag om samen met heel Vlaanderen geld in te zamelen of steun te betuigen voor projecten die jongeren mentaal sterker maken, vooral op scholen. De voorbije jaren legden ze de nadruk op mentaal welbevinden.

Elk project dat het lichamelijk en mentaal welbevinden van jongeren kan verbeteren, verdient de steun van Rode Neuzen Dag en ook onze steun. Want uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. En door die problemen verlaten heel wat jongeren vroegtijdig de schoolbanken, spijbelen ze of komen in een depressie terecht. Daarnaast voelen veel jongeren zich ook lichamelijk niet goed in hun vel. Door hen gratis laagdrempelige professionele begeleiding aan te bieden en projecten te steunen die hun welbevinden vergroten, kunnen we veel jongeren helpen.

 

Foto's