16/12/2019

Creatief tijdens de les fysica

Op een toets over beweging krijgen de leerlingen van 4a Economie volgende opdracht:

“Bedenk een verhaal dat bij deze grafiek hoort. Het mag fantasie zijn, maar moet overeenstemmen met wat er op de grafiek te zien is.”

Luna De Veirman bedacht op die korte tijd onderstaand leuk verhaaltje!

Kabouter Hans is onderweg naar een kabouterfeest in zijn dorp, 150 m van zijn paddenstoel vandaan. Hans begint te stappen op een heel traag tempo want hij is nog moe omdat hij vroeg moest opstaan!

Na 4 minuten stappen en 50 meter verder, komt hij een veldje tegen. Hans gaat in het gras zitten en droomt twee minuutjes weg. Hans droomt over de lekkere taartjes op het feest maar hij bedenkt zich dat de taarten misschien al op zijn als hij te lang wacht. Dus springt hij recht en begint hij te lopen, waardoor hij 100 m loopt op twee minuten!

….

Het feest is gedaan, hij zit zooooooo vol dat hij slentert, bijna stilstaat. Na 4 minuten belt hij zijn mama, dus stopt hij met stappen. Mama zegt hem dat oma en opa kabouter er zijn. Als zijn mama na twee minuten de telefoon toelegt spurt hij naar huis. Hij legt opnieuw 100 m af in twee minuten, en dat is heel veel, met zulke korte beentjes!

Foto's