17/09/2021

Expo 'Sporen in het landschap': een klasuitstap PAV.

Het project 'Sporen in het landschap' speelt zich af op het grensvlak tussen natuur, kunst en erfgoed. Moerbeke is rijk aan natuurschoon.

Via een aantal tussenstops werden de leerlingen meegenomen langs de monumentenroute in het dorpscentrum. Hierlangs wordt een platform geboden aan zowel permanente installaties als vergankelijke kunstvormen die inspelen op het bestaande landschap en de historische gebouwen. De bezoeker kan op zoek gaan naar de soms subtiele dialogen tussen deze kunstwerken en hun omgeving. 

Tijdens de wandeling zijn er rustpunten, banken met QR-codes, waarop ze konden luisteren naar de muzikale ingrepen die hen anders laten kijken naar deze rurale streek. 

Sporen in het landschap is een initiatief van de Cultuurraad Moerbeke in samenwerking met kunstenaars, onder de noemer van Moerbeke Zomert.

Tijdens de les PAV in het tweede, derde en vierde, werden de leerlingen ondergedompeld in deze fijne en ontspannende wandeling. Moerbeeks schoon werd volop gefotografeerd om nadien een verwerking te maken in een poster van het mooiste kunstwerk of historisch gebouw! 

Foto's